Потребител Парола | Регистрация | Забравена парола
Меню
· Начало
· Файлове
· Форум
· Връзки
· Категории на уроците
· За контакти
· Фото галерия
· Търсене
Кажи на приятел

Вашия email:
email на приятел:
Копие за вас?
Реклама

Ключовите думи и фрази във SEO оптимизацията за търсачки.

SEOАко искате вашият сайт да се класира високо в търсачките, и най-важното ако искате да бъде свързан с продуктите и услугите, които предлагате тогава тази статия е за вас.

Точната идентификация, правилния подбор и разполагането на правилните ключови думи и ключови фрази на вашия сайт ще бъде определящ фактор за класирането в търсачките.

Ключови думи и ключови фрази са думи от вашия сайт, които трябва да съвпаднат на тези търсения, които да докарат таргетиран ( насочен ) трафик за вашия бизнес. Таргетираният трафик ще бъде превърнат в продажби.

Ако имате участие в програма за размяна на линкове, вашият сайт би трябвало да има добър PageRank и популярност на линковете. Сега е най-добрия момент да вземете този таргетиран трафик във вашия бизнес! Правилният подбор на тези важни ключови думи и ключови фрази могат буквално да създадат или разрушат всеки сайт.


Дефиниция за Маркетинг на ключови думи

Най добрия начин да се дефинира маркетинга на ключовите думи е просто думи или кратки фрази, които потребителя въвежда в търсачките или директориите да отркие информация обвързана директно със интереса на потребителя. Ключова фраза е комбинация от ключови думи и прилагателни. Защо ключовите думи са важни за оптимизацията за търсачки ? Именно точно тези ключови думи формират основата на всеки сайт като те довеждат голямо влияние в търсачките и класирането.

За по добро обяснение, нека да използваме пример, който може да опрости много нещата. Знаем, че потребител, който търси въвежда подробни ключови думи или ключови фрази във полето за търсене на главните търсачки като Google, Yahoo или MSN, в опит да намери сайтове, обвързани с интереса на потребителя. Тази личност е заинтересувана само от резултатите от търсачките които са свързани с неговата заявка за търсене.

Заедно с комплексния алгоритъм на търсачката, ключовите думи ще определят кой сайт и коя страница в този сайт е свързана с точните ключови думи, използвани в заявката. Ключовите думи са много важен аспект в допълването на всяка оптимизация за търсачки. SEO компаниите изразходват значително количество от време, енергия и човешки ресурси просто да установят тези важни, свързани ключови думи като те използват този специфичен пазарен сектор или индустрия.

Да приемем, че един потребител е заинтересуван от закупуването на сигурни IBM компютърни периферии. Той би написал „ IBM компютърни периферии ” в търсачката. Някои сайтове обвързани с търсената фраза ще бъдат изкарани във Страниците с резултати на търсачката ( СРТ ) ( бел.ред Search Engine Results Pages ( SERP’s ). Сега ако потребителя напише „ Dell Компютърни периферии”, някои напълно различни резултати ще бъдат показани в СРТ.

От това ние можем да заключим, че вероятността на всеки сайт които е изкаран в резултат от търсенето в някакво пространство, е високо зависимо от точните ключови думи и ключови фрази докато се търси.

Сайт, именуван компютърни периферии може да бъде показан за ключова фраза „Ниско-струващи компютърни периферии” написана от потребител „А” и същия сайт може да не бъде показан за ключовата дума „Компютърни периферии с ниска цена” написана от потребител “B” . Защо ? Просто защото търсачката търси за документи или страници съдържащи ключовата фраза “ ниско струващи” като ключова дума на онези сайтове или документи, които съдържат тази ключова фраза. Ако сайт използващ ключовата фраза „Ниско струващи” и не използва дори веднъж „с ниска цена” той няма да бъде изведен за търсения с фразата „с ниска цена”.

В заключените, ключовите думи или фрази са полезни в определянето на обвързаността и класирането в търсачките на сайта. Така че, въпроса е какво трябва да се сложи за ключови думи ? Използваните ключовите думи и ключовите фрази би трябвало преди всичко да опишат и представят съдържанието и свързаността на специфичната страница в която те са разположени.

Използваните ключовите дми и ключовите фрази може да съдържат подходящи технически думи обвързани с темата, и също може да включи някакви прилагателни обвързани с контекста. За да осигурите класация на първи позиции, внимателно проучете за ключовите думи, държащи крайният потребител в перспектива е крайно важно.

Как да определите ключова дума или ключова фраза? За ефективна оптимизация на вашия сайт, ключовите думи трябва да са формулирани за всяка страница. Трябва да определите ключови думи и ключови фрази които най добре описват съдържанието на страницата. Сложете се на мястото на потребителя и измислете ключовите думи, които той би използвал за да открие сайтове, подобни на вашия.
· ko6rata на January 19 2011 10:28:51 · 0 Коментари · 2174 Прочитания · Отпечатай
Коментари
Няма добавени коментари.
Напиши коментар
Моля влезте, за да коментирате.
Оценка
Рейтингите са достъпни само за регистрирани.

Моля влезте или се регистрирайте за да гласувате.

Няма оценки.
Вход
Потребител

ПаролаНе сте регистрирани?
Натиснете тук за регистрация.

Забравена парола?
Натиснете тук за нова.
Анкета
С каква операционна система работитеТрябва да влезете за да гласувате.
ЧАТ
Трябва да влезате за да пуснете съобщение.

Няма съобщения.
Статистика