Потребител Парола | Регистрация | Забравена парола
Меню
· Начало
· Файлове
· Форум
· Връзки
· Категории на уроците
· За контакти
· Фото галерия
· Търсене
Кажи на приятел

Вашия email:
email на приятел:
Копие за вас?
Реклама

SEO оптимизация за флаш сайтове.

SEOФлаш сайт? Да, защо не!? Изглеждат добре и могат да бъдат доста креативни, с много визуални ефекти. Но истината е, че не са никак на "ти" с търсачките. За тези от вас, които вече са отделили много време, нерви, енергия, а и пари (!), ще кажа, че това не е повод за отчаяние. Има няколко начина да се подобри, поне до някъде, видимостта на флаш сайта.

За да ви дам няколко бързи ориентира за това защо флаш сайтовете не говорят съвсем един език с търсачките ще ви кажа, че те се виждат от паяците като едно изображение в страницата, без никакъв текст (знаете - достъпа до текстовото съдържание във флаш почти винаги е ограничен; това важи и за паяците на търсачките). Ето защо, когато сърфирате из даден сайт, URL адреса в адресната лента остава непроменен. Та ето ви сайт, без базирано на текст съдържание, без структура от вътрешни линкове, само една картинка. Освен ако нямате изключително популярно име или огромно количество линкове, водещи към страницата ви, ще си останете за търсачките познат само по домейн. Кой би могъл така? Е, има такива, например Кока-Кола (сигурно сте чували за тях). Тъй че за попадащите извън тази категория, което е ок. 95% от останалите компании и собственици на сайтове, за щастие остават няколко възможности за SEO подобрения.

Три са методите, които ще ви предложа. Първият е най-лесният и евтин. Става въпрос за оптимизиране заглавието и мета таговете по възможно най-добрия начин и след това вмъкване на оптимизираната текстова информация под флаш изображението. Някои могат да възприемат това като форма на спам, но предвид обстоятелствата препоръчвам този метод, с уговорката, че текста е написан съобразно съдържанието и избягва натъпкването на ключови думи.

Вторият метод може да струва скъпичко и може да не допадне на хората, които вече са пръснали доста финансови средства в сайта си. Става въпрос за създаване на втори, само че HTML-базиран сайт. При посещение на сайта потребителя вижда въвеждаща страница с възможност за избор между двете версии. Паяците на търсачките безпроблемно ще проучат и индексират съдържанието на HTML версията ви.

Третият метод е като че най-предпочитан. Става въпрос за разработка на HTML страница, в която да сложите вашите флаш анимации, а съдържанието е в текстова форма. Това ще ви позволи да имате повече вътрешни страници с повече заглавни и мета тагове за работа, съответно богато на ключови думи съдържание.

В резюме, според времето и бюджета ви, има начини да се избегне неразбирателството между търсачките и вашата флаш страница. Всеки от предложените три метода тук, заедно с една стабилна структура от входящи линкове, може да помогне за "стопляне" на тези отношения. Ако пък тепърва обмисляте създаването на флаш-базиран сайт добре е още сега да предприемете ориентирана към SEO стратегия, за да избегнете бъдещите усложнения.
Автор: Дейвид Таури, SEO Sydney
· ko6rata на January 19 2011 10:27:55 · 0 Коментари · 2113 Прочитания · Отпечатай
Коментари
Няма добавени коментари.
Напиши коментар
Моля влезте, за да коментирате.
Оценка
Рейтингите са достъпни само за регистрирани.

Моля влезте или се регистрирайте за да гласувате.

Няма оценки.
Вход
Потребител

ПаролаНе сте регистрирани?
Натиснете тук за регистрация.

Забравена парола?
Натиснете тук за нова.
Анкета
С каква операционна система работитеТрябва да влезете за да гласувате.
ЧАТ
Трябва да влезате за да пуснете съобщение.

Няма съобщения.
Статистика