Потребител Парола | Регистрация | Забравена парола
Меню
· Начало
· Файлове
· Форум
· Връзки
· Категории на уроците
· За контакти
· Фото галерия
· Търсене
Кажи на приятел

Вашия email:
email на приятел:
Копие за вас?
Реклама

Как Google индексира вашия сайт

SEOНека опишем какво имаме в предвид. „Бот” е парче от софтуер от търсеща машина която е построена да преминава през всяка страница от вашия сайт, да я категоризира и да я постави в базата от данни.
Google има три добре познати ботове: Adsense bot, Freshbot и DeepCrawl.
Adsense ботът, както можете да предположите, е използван за издателите, които имат Adsense на техните сайтове. Когато нова страница е създадена, Javascript кода във Adsense кода изпраща съобщение до Adsense бота, и той ще дойде до 15 минути да индексира страницата, така че да може да предостави най свързаните реклами.

Но, нека да се концентрираме върху DeepCrawl и FreshBot.

Freshbot индексира най популярните страници на вашия сайт. Няма значение ако това е една или хиляди страници. Сайтове като Amazon.com и CNN.com имат страници които се индексират на всеки десет минути, откакто Google е научил че онези страници имат количество многократни промени. Типичен сайт трябва да очаква посещение от FreshBot на всеки 1 до 14 дена, в зависимост от това колко популярни са тези страници.
Какво става когато Freshbot посети сайта ви и открие всички дълбоки линкове във вашия сайт ? Той разполага линковете в базата данни, така че когато DeepCrawl дойде, той има връзка.
Веднъж месечно, DeepCrawl посещава твоя сайт и върви по всички линкове, които FreshBot е открил. Това е причината, защо може да отнеме до месец за вашия цял сайт да бъде индексиран в Google – дори със добавка като Google Sitemap.
Така че, бъдете търпеливи и продължавайте да добавяте съдържание към вашия сайт, и работете по взимането на ценни линкове към вашия сайт – Google ще ви награди за това.
· smilev на January 12 2011 10:43:16 · 0 Коментари · 2139 Прочитания · Отпечатай
Коментари
Няма добавени коментари.
Напиши коментар
Моля влезте, за да коментирате.
Оценка
Рейтингите са достъпни само за регистрирани.

Моля влезте или се регистрирайте за да гласувате.

Няма оценки.
Вход
Потребител

ПаролаНе сте регистрирани?
Натиснете тук за регистрация.

Забравена парола?
Натиснете тук за нова.
Анкета
С каква операционна система работитеТрябва да влезете за да гласувате.
ЧАТ
Трябва да влезате за да пуснете съобщение.

Няма съобщения.
Статистика